Hlavní obsah

Nejlepší práci na světě - hlídače ostrova - získal Brit

Novinky, CNN, Jakub Kynčl
Aktualizováno

Soutěž o nejlepší práci na světě, tedy hlídače ostrova Hamilton u břehu severní části australského Queenslandu, zná svého vítěze. Je jím Brit Ben Southall, který porazil 15 dalších finalistů. Hlavní náplní jeho úvazku bude potápění a šnorchlování a krmení ryb. Za šest měsíců, které jeho pracovní smlouva potrvá, si vydělá v přepočtu přes dva milióny korun.

Foto: Reuters

Vítěz Ben Southall (vlevo) s dalším účastníkem výběrového řízení během klání ve šnorchlování

Článek

Southall je instruktorem bungee jumpingu, potápěčem a pracuje i v charitě. Ve svém prezentačním videu se popsal jako muž, který má rád dobrodružství. Jezdil v něm na pštrosovi, běžel maratón a líbal žirafu.

O velmi lukrativní cenu, která si velmi rychle získala označení "nejlepší práce na světě" soutěžilo v samotném finále celkem 16 soutěžících z 15 zemí. Ti poměřili své síly v mnoha disciplínách. Teprve pak porota vyhlásila celkového vítěze. Na počátku výběrového řízení mělo o práci zájem 34 000 lidí.

Nejlepšího kandidáta několik měsíců vybíral svaz turistiky ve státě Queensland a samu soutěž pojal jako reklamu na oblast východní Austrálie.

Foto: Tim Wimborne, Reuters

Celá šestnáctka soutěžících ještě před plaveckými testy.

Správce ostrova bude čekat několik povinností. Pokud se to tak tedy dá nazvat. Pravidelně bude muset chodit krmit ryby, přebírat poštu, která bude na ostrov chodit pouze jemu, a také psát blog, na který bude přidávat fotografie a videa ostrova, aby do této oblasti přilákal turisty.

Mluvčí australského sátu Queensland Anthony Hayes uvedl, že celá akce už oblasti přinesla odhadem více než dvě miliardy korun. Soutěž o nejlepší práci totiž vyvolala obrovský zájem o danou oblast.

Foto: Tim Wimborne, Reuters

Adepti museli špičkově zvládat šnorchlování.

"Když je těžká doba, tak si můžete buď jen tak stěžovat nebo zkusit být více kreativní a agresivní a zkusit nějakým způsobem přilákat více lidí," řekl Hayes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám