Hlavní obsah

Nejkurióznější stížnosti turistů: Rychlé rozpouštění zmrzliny či příliš silný alkohol

– Londýn
Novinky, Jakub Kynčl

V Británii dělala internetová cestovní kancelář Sunshine.co.uk anketu mezi turisty, co jim na dovolené nejvíce vadilo. Mezi stížnostmi, vedly spory s hlasitými ruskými a německými turisty či připomínky k nepěknému počasí. Objevilo se ale i několik opravdových perel.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Dovolenkujícím se turistům se vždy nezavděčíte. Ilustrační foto

Článek

Byli tací, kteří si stěžovali na to, že se jim u moře rychle rozpouštěla zmrzlina, bylo jim příliš teplo či jim v hotelu dávali příliš silný alkohol. Informoval o tom Daily Telegraph.

Jedna britská rodina si krátce poté, co dorazila do Portugalska, stěžovala na to, že jsou všichni její členové v úzkosti z příliš slunného počasí. Dodali, že je jim v jejich dovolenkovém oblečení příliš horko a nadměrně se potí.

Jiný muž si stěžoval cestovní kanceláři na to, že obrovské množství turistů cestuje s jednoduchým černým kufrem bez potisku. To mu prý značně znesnadňuje nalezení jeho kufru na pásu, po kterém zavazadla vyjíždí z letadla.

Nohy se potily a zmrzlina rozpouštěla

Jedna žena si pak stěžovala cestovní kanceláři na to, že jí zcela vytekl šampón do zavazadla poté, co ho evidentně nedostatečně zabezpečila. Do cestovní kanceláře napsala, že v hotelu zjistila, že poskytuje kompletní hygienické vybavení jako mýdlo a šampón, tudíž šlo její nehodě lehce předejít lepší informovaností.

Další žena, která jela se svými dětmi s kanceláří do velkého zábavního parku napsala do cestovky, že se jí po jízdě na jedné horské dráze zpotily nohy a navíc bylo prý sluneční záření tak silné, že se jí zmrzlina rozpouštěla neúměrně rychle.

Příliš kvalitní program pro děti

Jeden manželský pár pak kritizoval kvalitu animačních programů pro děti v jejich dovolenkovém resortu. Byl prý tak dobrý, že s nimi jejich děti nechtěly trávit vůbec žádný čas. Jiný pár si pak stěžoval na přílišnou alkoholickou sílu obědových koktejlů. Prý nebylo vhodné, že se po nich pak motali celé odpoledne.

Ačkoli bychom lidem rádi garantovali, že se zařídíme podle jejich stížností, aby problém nemohl nastat znovu, ne vždy je to možné. Stížnosti na počasí, silný alkohol, rozpouštějící se zmrzlinu či letadla létající příliš vysoko jsou bohužel mimo naši kontrolu," uvedl s úsměvem zástupce cestovní kanceláře.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám