Hlavní obsah

Podívejte se na nejlepší reklamy letošního Super Bowlu

Finále amerického Super Bowlu je za námi. Jako každý rok je tato sportovní událost jednou z nejsledovanějších. Když už někoho nebaví americký fotbal, vždy si může užít přestávkovou show nebo reklamy. Za reklamní prostor se totiž platí obrovské sumy a firmy vytahují těžký kalibr. V reklamách se tak často objevují hollywoodské hvězdy a shoty patří k těm vtipnějším, které na televizních obrazovkách můžeme spatřit. Bylo tomu tak i letos?

Už jsi mi zase ukradla Cheetos?Video: Cheetos

 
Článek

Finále amerického fotbalu si nenechá jen ve Spojených státech ujít přes 100 milionů lidí. Lepší místo pro inzerci svého produktu si tak nemůžete přát. Tomu odpovídá rovněž i cena za reklamní prostor.

Letos byly ceny za půlminutový reklamní shot levnější asi o 100 tisíc dolarů. Televize CBS prodávala loni tento prostor za 5,6 milionu dolarů (zhruba 126 milionů korun), letos šla na 5,5 (zhruba 118 milionů). Slovy reklamního klasika: A to už se vyplatí.

Will Ferrell v reklamě na General MotorsVideo: GM-Trucks.com

Celkem se během Super Bowlu objeví vždy kolem 40 až 50 reklam a letos jsme mohli vidět podobné množství. Hlavní pozornost na sebe strhla automobilka GM Motors, která představuje Willa Ferrella, jenž chce znovudobýt slávu amerických automobilek pomocí elektrických aut.

Pořádně se přes kapsu plácl i nadnárodní prodejce osiv, který v reklamě na dokonalý zelený pažit angažoval řadu známých osobností a neváhal znovu nechat roztančit i Johna Travoltu s jeho dcerou.

V reklamě na trávníky se objevil John TravoltaVideo: Scotts Lawn

Tradiční stálicí už jsou pak lentilky M's nebo křupky Cheetos. V těch se ústředními protagonisty stali Mila Kunis, Ashton Kutcher a reggae hudebník a DJ Shaggy.

Reklama na M&M’S s Danem LevymVideo: M&M’S Chocolate

Co se děje v hlavě známého zpěváka, odhalila reklama za 127 milionů

Koktejl

Hvězdami svých pořadů nešetřila ani televizní společnost Paramount, která oslovila sira Patricka Stewarta (shakespearovského herce známého u nás především z role kapitána Pickarda v seriálu Star Trek), aby v sérii reklam povolal na bájnou horu Paramount hrdiny seriálů a filmů, které stanice nabízí ve své nové streamovací službě.

Reklama na ParamountVideo: Paramount Plus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám