Hlavní obsah

Nejdražší postel světa stojí přes sto miliónů korun

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Klidný spánek sice tato opravdu luxusní postel nezaručí, ale jedno její výrobci garantují. Pokud si ji zakoupíte, budete uléhat do nejdražší postele, jaká na trhu existuje.

Foto: Profimedia.cz

Nejdražší postel na světě s názvem Baldacchino Supreme

Článek

Italská firma Hebanon, specializující se na zpracování exkluzivních kousků nábytku, se spojila s britským klenotníkem Stuartem Hughesem a společně vytvořili dva kusy postelí s názvem Baldacchino Supreme. Na každé z nich přitom visí cenovka 4 milióny liber (zhruba 113 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Nejdražší postel na světě s názvem Baldacchino Supreme.

Obě unikátní lože a jejich vrchní konstrukce jsou kompletně ručně vyrobena a vyřezávána ze dřeva kaštanu, jasanu s třešně. Lůžkoviny, čalounění a nebesa jsou z prvotřídního italského hedvábí a bavlny. Na jednom kusu tohoto nábytku bude mít zároveň jeho majitel 107 kilogramů 24karátového zlata.

Pokud by snad i toto bylo někomu málo, výrobce prý rád zhotoví ještě luxusnější verzi čela postele a vyloží je diamanty či jinými drahými kameny.

Reklama

Výběr článků

Načítám