Hlavní obsah

Nejdražší londýnský byt koupil ministr zahraničí Kataru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Katarský ministr zahraničí šajch Hamad bin Džasím bin Džabr Sání si koupil nejdražší byt v Británii. Jde o luxusní apartmá v domě na okraji Hyde Parku za 100 miliónů liber (4,1 miliardy korun).

Článek

Podle britského listu Times bude mít šajch největší z 80 bytů v právě budovaném bytovém komplexu One Hyde Park. Apartmány byl měly být předány kupcům začátkem roku 2010 a katarský šajch je jedním z investorů společnosti, která projekt realizuje.

Cena stopy čtvereční (0,09 metru čtverečního) plochy komplexu je 4 200 liber (174 000 korun), ale v apartmánech orientovaných k parku, což je případ katarského ministra, je cena ještě o 800 liber vyšší.

Jeho byt bude mít 1 800 metrů čtverečních. K dispozici v něm bude terasa a podobně jako v ostatních apartmánech budou mít jeho uživatelé vlastní výtah. Stěny jsou z neprůstřelného materiálu, v podzemí je 115 parkovacích míst a z každé rezidence vede podzemní chodba do nedalekého hotelu Mandarin Oriental. Tam bude objednávky "ze sousedství" vyřizovat šestatřicetičlenný tým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám