Hlavní obsah

Nejabsurdnější vánoční klip: samozřejmě v něm nechybí koťátka

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Období Vánoc je plné kouzel, tradic, ale i absurdit. Mezi ty největší z nich se už několik let řadí takzvané "Jingle Cats" z USA. Klipy, na kterých kočky mňoukají vánoční písně, se dokonce postupem času staly mezinárodním fenoménem a jejich autor Mike Spalla rok co rok trpělivě pracuje na dalších hitech. Letos přišel s koledou Feliz Navidad.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jedním z nejabsurdnějších klipů letošních Vánoc jsou zpívající kočky Jingle CatsVideo: Reuters

 
Článek

Kalifornský zvukař Mike Spalla se zpívající kočkou poprvé zazářil v roce 1991 a o rok později už jeho kočičí skupina vymňoukala svou první kazetu. V letošní sérii klipů přišla na řadu známá koleda Feliz Navidad. A patrně jde o jedno z jejích nejpodivnějších podání. Na vyumělkované scéně sedí vyparáděné kočky a psi, a všichni společně „zpívají“.

„Letos Jingle Cats zpívají jednu z těch nejlepších vánočních písní. Ke kočkám se navíc přidali i psi, takzvaní Jingle Dogs. Je to velmi zajímavé, protože kočky nejprve zastupují některé hudební nástroje. To samé pak předvádí i psi, a nakonec všichni postupně zpívají první hlas. Zní to ale naprosto výborně,“ řekl agentuře Reuters Spalla.

Klipům předchází hodiny trpělivé práce

„Na práci s kočkami je nejtěžší, že jakmile je někam posadíte, utečou pryč. Mám natočené celé hodiny podobných záběrů. Jen výjimečně kočka z nějakého důvodu na místě zůstane a ještě vzácněji na vás zamňouká. Chce to opravdu hodně trpělivosti a také to vyžaduje speciální kočky,“ řekl Spalla.

Přes všechnu tu usilovnou práci se však Spallovi podařilo spolu s koledou Feliz Navidad představit na internetu dalších 100 hitů, včetně pěti písní, které ještě nikdy předtím nebyly zveřejněny.

Přání, CD i 3D film

Po celém světě se už prodalo přes dva milióny různých alb s Jingle Cats a zpívající kočky zdobí i nejrůznějších přání. Ale ani to ještě není všechno. Hudební koláže, které se pohybují daleko za hranicí vkusu, se objeví dokonce i ve 3D filmu. Premiéru chlupatého dobrodružství plánuje Spalla na příští Vánoce, s natáčením 3D kamerami se ale začalo už před rokem. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Loni natáčely Jingle Cats i 3D filmVideo: Reuters

Legenda o Jingle Cats

Legenda říká, že v saních spolu se Santa Klausem jezdí celkem devět koček, které zpívají vánoční písně, zatímco on je zaneprázdněn rozhazováním dárků. Pozemské kočky ten vzdálený zpěv mohou slyšet, a když je Santa poblíž vašeho domu, mrknou na vás.

Reklama

Výběr článků

Načítám