Hlavní obsah

Fenomenální zpívající kočky a psi točí vánoční 3D film

Novinky, Veronika Hušková

Před svátky se každoročně roztrhne pytel s vánočními CD a DVD mnoha různých interpretů. I když jsou nejrůznějších hudebních stylů, jedno mají společné: zpívá je člověk. Že to ale nemusí být pravidlem, dokazuje melodicky mňoukající smečka koček s názvem Jingle Cats, jež si už získala stovky fanoušků. Teď se chystá natočit 3D film.

Článek

"Kapela" Jingle Cats začala svou nahrávací kariéru v roce 1991, kdy se kotě jménem Cheespuff nenápadně vkradlo do jednoho hollywoodského nahrávacího studia právě v okamžiku, kdy se zde nahrávala píseň Jingle Bells, píše zvukař Mike Spalla, který  mňoukání zaznamenal a upravil jej do rytmu. Nahrávku pak poslal do rádií Kiss-FM a Power 106 v Los Angeles, která je hrála na Štědrý den.

Od té doby se z kočičího zpěvu stal hit. O rok později kočky pod vedením Spally nahrály a vydaly kazetu s názvem Jingle Cats, jež obsahovala pět klasických vánočních koled. Ta byla prezentována na Classic Rock Expo v Los Angeles, kde se okamžitě prodalo všech sto kopií. Není divu, že se Spalla se svou skupinkou o rok později rozhodl natočit regulérní CD s názvem Jingle Cats Meowy CD. Od té doby natočily nadané kočky mnoho hitů, např. píseň Here Comes Santa Claws, přibraly do party psy a vydaly vánoční DVD.

Kočky a psi ve 3D

Letos posunul Mike Spalla svůj zvířecí projekt ještě dál. Rozhodl se se svými chlupatými svěřenci natočit trojrozměrný film. 3D kamery pro tento účel zdarma zapůjčila firma Panasonic, a tak se s týmem nadšených kameramanů mohl pustit do práce.

S dobou ovšem museli jít i hlavní umělci. "Doposud jsme pracovali jen s kočkami amatérkami, letos jsme tu ale měli i profesionálky," prozradil Spalla. I díky nim to prý Jingle Cats ve filmu výborně zpívá.

Legenda o Jingle Cats

Legenda říká, že v saních spolu se Santa Klausem jezdí celkem devět koček, které zpívají vánoční písně, zatímco on je zaneprázdněn rozhazováním dárků. Pozemské kočky ten vzdálený zpěv mohou slyšet, a když je Santa poblíž vašeho domu, mrknou na vás.

Jingle Cats a Jingle Dogs se stali opravdovým mezinárodním fenoménem. Podle Spally se na celém světě prodaly už dva milióny alb. Jejich písně se objevily i v několika filmech, včetně Fred Claus s Vincem Vaughnem a Paulem Giamattim. Podobizny chlupatých zpěváků jsou zase populární na nejrůznějších přáních k Vánocům a narozeninám.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám