Hlavní obsah

Něco mě kouslo do zadku, křičela Američanka ze záchoda. V latríně se ukrýval medvěd

Novinky, mso
Juneau

Hororový zážitek na celý život zažila Shannon Stevensová z americké Aljašky. Když v jednom z odlehlých míst poblíž městečka Haines odešla z jurty vykonat potřebu do nedaleké latríny, kousl ji přímo do zadku medvěd, který se v ní ukrýval, uvedla agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd baribal

Článek

„Došla jsem na záchod a sotva jsem si sedla na mísu, něco mě kouslo do zadku. Zařvala jsem a okamžitě vyskočila,“ popisovala Stephensová. Její bratr Erik se svou přítelkyní ji pak odnesli do své zhruba 50 metrů vzdálené jurty.

Erik se pak k latríně vrátil s lampou a nevěřil vlastním očím. „Otevřel jsem poklop a přímo z díry na mě zírala medvědí hlava. Poklop jsem zavřel, jak nejrychleji to šlo,“ popisoval a dodal, jak se sprintem vydal k jurtě, kde oběma přítomným ženám sdělil, že musí okamžitě vypadnout.

Rumunského lyžaře pronásledoval na sjezdovce medvěd

Koktejl

Společně tak odjeli zpátky do města Haines, kde Shannon pro jistotu zamířila do nemocnice. Její zranění ale nebyla vážná.

Druhý den ráno se trojice vrátila do jurty a u latríny našla medvědí stopy. Aljašský biolog Carl Koch po jejich prozkoumání uvedl, že se zřejmě jednalo o medvěda baribala.

Jeho výskyt v okolí různých obydlí není na Aljašce nikterak výjimečný. Koch uvedl, že loňský rok byl rekordní v počtu stížností, které lidé na medvědy posílali. Jedním z hlavních faktorů byl podle biologa menší výskyt lososů a bobulových plodin, kterými se medvěd živí nejčastěji. Obživu tak hledají v blízkosti lidských obydlí.

Zvědavý medvěd šťouchnul do běžkyně

Koktejl

Koch také dodal, že zranění Stephensové medvěd spíš způsobil svou tlapou než svými zuby. „I tak se ale zřejmě stala jedinou osobou na světě, které se tohle povedlo,“ dodal.

„Jedno je jisté, odteď se pokaždé podívám do záchodu, než si na něj sednu,“ usmívala se Stephensová.

Reklama

Výběr článků

Načítám