Hlavní obsah

Nechvalně proslulý Kámen smrti se rozlomil na dvě poloviny

Temné předpovědi začaly kolovat po japonských sociálních sítích poté, co se nechvalně proslulý sopečný „Kámen smrti“, který podle pověsti zabije každého, kdo se ho dotkne, rozlomil na dvě poloviny. Informoval o tom zpravodajský server The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Krajina v prefektuře Točigi v Japonsku.

Článek

Podle mýtů, které Sesšó-seki obklopují, tento kámen v prefektuře Točigi na ostrově Honšú obsahuje proměněné tělo krásné ženy Tamamo-no-Mae. Ta se údajně podílela na spiknutí s cílem zabít císaře Tobu, který vládl v letech 1107 až 1123.

Ovšem ve skutečnosti byla Tamamo-no-Mae zlá, devítiocasá liška - a poté, co její plány vyšly najevo, byl její duch zaklet do velkého lávového kamene v oblasti Točigi, která je proslulá svými horkými sirnými prameny.

Kámen se rozlomil vedví patrně někdy v uplynulých dnech. A lidé nyní na internet vkládají fotografie puklého kamene s lanem, které kolem něj bylo původně obtočené, ležícím na zemi. „Mám pocit, že jsem viděl něco, co jsem neměl vidět,“ napsal na Twitter jeden z uživatelů.

Zatímco podle některých se po téměř 1000 letech duch Tamamo-no-Mae osvobodil ze zajetí, místní média uvádějí, že už před několika lety se na kameni objevily praskliny. Ty umožnily dešťové vodě pronikat dovnitř a oslabovat jeho strukturu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám