Hlavní obsah

Nečekaný narušitel. Malý chlapec se protáhl plotem u Bílého domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovníci ostrahy Bílého domu v úterý řešili neobvyklý poplach, když do objektu vnikl malý chlapec z Kanady. Mříže ho nedokázaly zastavit, protože se jimi jednoduše protáhl.

Foto: Profimedia.cz

Malý chlapec se protáhl plotem u Bílého domu

Článek

Malý Kanaďan byl ve Washingtonu s rodiči a při prohlídce města se mu sídlo amerických prezidentů zjevně zalíbilo natolik, že se rozhodl jej prozkoumat blíže. Protáhl se tedy mřížovým plotem, ale během chvíle jej zajistili pracovníci ostrahy z řad uniformovaných členů Tajné služby USA.

Podle jejího mluvčího Paula Mayhaira k incidentu došlo kolem jedenácté hodiny dopoledne na severní straně areálu Bílého domu. Šéf komunikace tajné služby Anthony Gugliemi pak doplnil, že zasahující muži dbali na to, aby chlapce nevyděsili, a ihned jej předali rodičům.

Podle snímků z místa, které přinesla agentura AP, událost všechny v prvé řadě pobavila. „Na Den díkuvzdání se o tom určitě bude mluvit u stolu,“ glosoval s pobavením Gugliemi.

Foto: Profimedia.cz

Policisté chlapce ihned předali rodičům

Historka je ovšem pikantní i proto, že kolem Bílého domu byl v roce 2019 vztyčen nový a vyšší plot. Podle webu The Telegraph tehdy stál 64 milionů dolarů (při dnešním kurzu téměř 1,4 miliardy korun), je vysoký zhruba čtyři metry, ale mezery mezi příčkami se zvětšily na 14 centimetrů.

Malý Kanaďan se tak stal první osobou, které se podařilo tuto překážku překonat, a to ji ani nemusel přelézat. S otázkou, zda nyní tajná služba zabezpečí plot i proti malým dětem, však mluvčí Mayhair odkázal novináře přímo na Bílý dům.

Vnučka amerického prezidenta Bidena se provdala v Bílém domě

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám