Hlavní obsah

Návštěvník zoo natočil naprosto nečekaný ptačí útok na tygra

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Obvykle jsou kočky hrozbou pro ptáky, občas ale dokáže příroda překvapit. Mladá samice tygra amurského jménem Whirl z Brookfieldské zoo v americkém státě Illinois se totiž stala cílem neobvyklého ptačího náletu.

Článek

V pátek 1. července si návštěvníci Brookfieldské zoo na přeměstí Chicaga nadšeně prohlíželi majestátnou samici tygra v jejím výběhu. Whirl, která ještě jako kotě přišla v tygří potyčce o ocas, se před diváky předváděla. Vydávala různé zvuky, které pak jeden z přítomných návštěvníků se smíchem napodoboval.

Tygřice se pak elegantním skokem přesunula na kamennou plošinu a vypadala, že ji nic nepřekvapí. Vtom se ale z ničeho nic objevil na scéně pták a na tygřici zaútočil.

Rychlý nálet Whirl skutečně překvapil a na okamžik se zdálo, že tím ztratila svou obvyklou sebejistotu. Pták ovšem zmizel stejně rychle, jako se objevil, a Whirl už dál neohrožoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám