Hlavní obsah

Natáčel reportáž o kriminalitě, uloupili mu kameru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze symbolického hlediska byla nedokončená reportáž Dona Forda vlastně úspěšná. V jedné ze čtvrtí San Franciska natáčel reportáž o zvýšené kriminalitě – konkrétně o alarmující míře loupeží. Reportáž však Ford nedokončil, lupiči mu odcizili kameru a další vybavení během natáčení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ford, reportér regionální televize KPIX News, minulý týden právě dělal rozhovor s několika obyvateli čtvrti Twin Peaks, když u nich zastavil bílý vůz. Z auta vystoupili tři muži, čtvrtý zůstal připraven za volantem. Jeden z mužů na reportéra namířil zbraň.

„Tu kameru si bereme,“ pronesl jeden z nich. Ford i právě zpovídaní lidé poslušně zvedli ruce nahoru. „Celou dobu jsem si připomínal, ať zůstanu v klidu. Nechtěl jsem toho chlápka rozzuřit. Měl zbraň, já ne,“ uvedl Ford. To samé se honilo hlavou i zpovídanému muži. „Rozhodně se dnes nenechám zastřelit,“ svěřil se později.

To už bylo ale do jiné kamery. Lupiči s vybavením odjeli neznámo kam, policie po nich i odcizené kameře nadále usilovně pátrá.

Lupič si vybral k přepadení tu nejhorší možnou restauraci

Koktejl

O tom, jak to ve čtvrti chodí, svědčí i tweet jednoho ze zastupitelů osmého sanfranciského obvodu. Rafael Mandelman na sociálních sítích uvedl, že „loupež byla nepřijatelná, ale ne zcela nečekaná“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám