Hlavní obsah

Narodila se s orgány mimo tělo. Dívenka se ráda mazlí se svým žaludkem

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékaři jí nedávali velké šance na to, že by vůbec přežila porod. Dnes jsou ale Laurel Phizackleové z Anglie dva roky. Dívka se narodila s několika orgány mimo břišní dutinu, což jí ale na veselé povaze neubírá, informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Dvouletá Laurel žije spokojený život.

Článek

Rodiče dívenky Kelly a Sean z anglického Cambridge se dozvěděli o vzácné vadě svého dítěte ve 12. týdnu těhotenství. Ačkoliv se lékaři domnívali, že holčička zřejmě nepřežije porod, rozhodli se rodiče dát svojí dceři šanci.

A Laurel ji využila na výbornou. Dnes dvouletá holčička žije s žaludkem, játry a střevy mimo dutinu břišní. „Nejdřív to pro nás byl velký šok, ale o potratu jsme nechtěli ani slyšet,” uvedla Kelly Phizackleová.

Foto: Profimedia.cz

Rodiče musí dávat pozor, aby se jejich dcera někde nezranila.

U řady podobných případů je obvyklé, že lékaři orgány umístí na svoje místo, jejich velikost to u Laurel ale nyní neumožňuje a dívka bude muset ještě nějakou dobu žít s orgány mimo tělo.

Ach, ty moje bříško

Laurel může normálně jíst, pít a vyprazdňovat se, rodiče ale musí dávat velký pozor zejména na mechanické poranění orgánů. Přes den tak její netradiční břicho zakrývají bandáže, které jsou sundávány při koupání.

Foto: Profimedia.cz

Ach, ty moje bříško.

A malá Laurel si ke svému „váčku” vypěstovala hezký vztah. Před koupelí se dokonce s žaludkem a střevy pomazlí a pohladí se. „Když ji koupu, tak si váček hýčká a říká mu ‚ach, ty moje bříško‘. Je roztomilá a vlastně hrdá. Ani nevím, jak bude reagovat, až tam bříško nebude,” říká matka.

„Věřím, že další operaci všichni zvládneme, Laurel je skutečnou inspirací pro nás všechny,” vychvaluje dceru Phizacleová. Operace by měla proběhnout na začátku příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám