Hlavní obsah

Nalezený kocour z trosek v Miami vrátil rodině alespoň špetku naděje

Bilance tragédie po zhroucení obytného domu na Floridě, je velmi smutná. Nejméně 86 lidí zahynulo, dalších 43 osob se pohřešuje. I v takové tragédii je ovšem prostor pro příběhy, které alespoň trochu pomůžou zahnat smutek obyvatel Miami. Jedním z nich je případ nalezeného kocoura Blinxe.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Černý kocour Blinx dokázal přežít pád domu v Miami a byl nalezen v jeho troskách. Ilustrační foto

Článek

Toho se podařilo záchranářům nalézt v sutinách domu. Podle jejich odhadu pocházel z devátého patra dvanáctipatrového komplexu Champlain Towers.

Záchranáři ho předali místnímu útulku jménem Kitty Campus, jehož spoluzakladatelka Gina Vlaseková se okamžitě pokoušela najít majitele černého kocoura.

A podařilo se. Kocour patří rodině Gonzalezových, která žila v bytě číslo 904. Zatímco Angela a Deven Gonzalezovy jsou momentálně v nemocnici, otec od rodiny Edgar se dosud stále pohřešuje.

I tak je ale nalezení domácího mazlíčka pro rodinu vzpruhou a závanem naděje v právě prožívané tragédii.

Tragédii prožívá celé Miami

„Ve skutečnosti Blinx patří Deven,“ podotkla pro místní televizi rodinná přítelkyně Maria Gaspariová, která se o kocoura stará do doby, než se o něj budou plně schopni postarat jeho majitelé.

„Je to zázrak, že se našel. Uprostřed všeho toho smutku a tragických zpráv je to alespoň něco trochu pozitivního,“ dodala Gaspariová.

O tom, že lidé z jihu Floridu ocení jakoukoliv vzpruhu svědčí i skutečnost, že příběh nalezení Blinxe a jeho opětovného shledání s rodinou byl jedním z témat tiskové konference záchranného týmu.

Počet obětí zřícení bytového domu na Floridě stoupl na 86, nezvěstných je 43

Zahraniční

„Po všech těch dlouhých a náročných dnech lidé potřebují alespoň nějaké dobré zprávy,“ uvedla starostka okresu Miami-Dade Daniella Levineová Cavaová.

Podobně jako v České republice po tornádu i v Miami okamžitě přispěchala na pomoc řada dobrovolníků a tragédii tamních rodin prožívá celé město a jeho okolí.

„Jsem šťastná, že jsem mohla alespoň něčím přispět,“ řekla Gina Vlaseková z útulku Kitty Campus. A dodala, že záchrana každého života, i třeba toho zvířecího, je mimořádně důležitá.

Reklama

Výběr článků

Načítám