Hlavní obsah

Nahý kovboj se na demonstraci dočkal chladného přijetí

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spoře oděný zpěvák s kytarou a kovbojským kloboukem patří ke známým postavičkám newyorského Times Square. Když však pouze ve slipech, kovbojských botách a klobouku přišel do parku před radnicí mezi demonstranty, se zlou se potázal. Protestující totiž poznali, že je podporovatel Donalda Trumpa a z demonstrace ho vyvedli.

Foto: Profimedia.cz

Robert Burck alias Nahý kovboj na jedné z červnových demonstrací

Článek

„Jsem na vaší straně,“ marně vysvětloval devětačtyřicetiletý Robert Burck, když se v úterý odpoledne objevil na demonstraci v newyorském City Hall Parku. Ten obsadili protestující, kteří v rámci akce Occupy City Hall žádají reformu newyorské policie a seškrtání jejího rozpočtu.

Burck je konzervativec, který v roce 2010 dokonce oznámil kandidaturu na prezidenta za konzervativní republikánskou odnož Tea Party. Zejména je však provokatér, poslední dobou vystupoval s kytarou polepenou protrumpovskými hesly a velkým nápisem Trump na svých slipech.

Na demonstraci je však Burck raději vyměnil za neutrální s nápisem Naked Cowboy, stejně tak změnil polepy své kytary. „Podporuješ Donalda Trumpa,“ ozvalo se z davu a v tu chvíli bylo jasné, že téměř nahému muži na demonstraci pšenka nepokvete.

Z davu se začalo ozývat stále více a více vulgarismů na Burckovu adresu a kytaristovi nezbylo nic jiného než demonstraci opustit. „Rád jsem vás poznal,“ vykřikl ještě směrem k davu a drnkaje na kytaru vydal se ulicí pryč. Odpovědí mu byly další nadávky, i když nutno dodat, že řadu lidí kovboj hlavně pobavil.

Sacha Baron Cohen opět udeřil, ultrapravicové militanty napálil na jejich vlastní akci

Koktejl

„Mohlo to být něco pozitivního,“ svěřil se pak novinářům daleko od davu. „Tohle bude svobodná země, dokud se jí nezbaví. Vyhazují mě, když dělám přesně to samé, co oni,“ uvedl ještě.

Reklama

Výběr článků

Načítám