Hlavní obsah

Nadějná Annamárie dá v 16 letech přednost běžecké kariéře, půjde na potrat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V příběhu nadějné 16leté sportovkyně Annamárie Horváthové z romské osady u východoslovenského města Moldava nad Bodvou dochází k dalšímu zvratu. Šestnáctiletá dorostenecká mistryně Slovenské republiky v běhu na 1500 metrů, která nedávno přiznala, že je těhotná, se rozhodla, že dá nyní přednost běžecké kariéře a půjde na potrat.

Foto: Facebook Michal Šimečka

Annamária Horváthová se zlatou medailí

Článek

„Na dítě má ještě čas. Nechci, aby si dcera zničila život, a chce dál sportovat. Běh je jejím velkým koníčkem,“ řekla deníku Nový čas matka Annamárie. Žije v chatrči a ve věku 38 let má sedm dětí. „První jsem měla v sedmnácti,“ dodala.

Annamária je odhodlaná začít opět trénovat. „Chci nadále běhat a vítězit,“ říká odhodlaně. S potratem souhlasil i otec dítěte, který Annamárii stejně opustil a už má novou přítelkyni.

Mladá dívka z osady před časem upoutala pozornost veřejnosti tím, že dokázala porážet soupeřky, i když kvůli chudým poměrům běhala v balerínkách, protože rodina neměla peníze na sportovní obuv.

Běžecká kariéra nadějné Annamárie se komplikuje. V 16 letech je těhotná

Koktejl

V roce 2018 vyhrála místní běžecké závody na 750 metrů tak, že předstihla své soupeřky o celé jedno kolo. Annamária je dorosteneckou mistryní Slovenské republiky v běhu na 1500 metrů.

Mladé dívce nabídl své služby trenér Norbert Pecze, synovec známého fotbalového trenéra Karola Peczeho. Trenér přiznává, že v čase pandemie to bylo s tréninkem těžké, protože osada byla kvůli výskytu covidu-19 uzavřená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám