Hlavní obsah

Nadávky, vtipy, nesmysly. Lidé často zneužívají tísňovou linku s absurditami

– Praha
Novinky, mak

Pražští strážníci na tísňové lince 156 přijmou denně až 900 hovorů. Nejsou to ale jen oznámení spojená s trestnou činností nebo přestupky. Lidé linku často využívají k nahlášení bizarních situací a mnohdy ji prostě zneužívají. Policisté se tak setkávají se skutečně kuriózními telefonáty.

Nadávky, vtipy, nesmysly. Lidé často zneužívají tísňovou linku s absurdním hlášenímVideo: Novinky

 
Článek

Senior vystrašený z návštěvy mimozemšťanů, stížnosti na nesnesitelný zápach v tramvaji. I s takovými problémy se Pražané obracejí na operátory tísňové linky strážníků. Mnohdy volají opilí, zdrogovaní nebo jsou to třeba lidé duševně nemocní.

Tísňová linka 156: Anální zápachyVideo: Městská policie hl. m. Prahy

„S kuriózním hlášením na tísňovou linku se setkáváme jednou, dvakrát týdně. Většinou se snažíme udržet si nějaký profesionální přístup, a pokud to jde, snažíme se lidem pomoct. Strážník, který oznámení přijme, musí sám zhodnotit, jestli jde o důležitou věc, kde je potřeba výjezd hlídky, nebo pokud se jedná o nějaký nesmysl a žert,“ uvedl operační dozorčí pražské městské policie Tomáš Kahovec.

Tísňová linka 156: Muže navštívili mimozemšťaniVideo: Městská policie hl. m. Prahy

Z audiozáznamů je zřejmé, že strážníci na jednání s volajícími ohledně nestandardních situací kurz sebeovládání rozhodně nepotřebují a odpovídají se vší vážností, i když se jedná třeba o muže nadávajícího na stav českých silnic, nebo ženu udávající manželovu milenku.

Tísňová linka 156: Rozčílený muž nad kolonamiVideo: Městská policie hl. m. Prahy

Tísňová linka 156: Prověření slečny pro manželaVideo: Městská policie hl. m. Prahy

Jelikož jsou všechny hovory monitorovány, může vtipálkům za úmyslné blokování linky hrozit vysoká pokuta. V případě vypátrání dotyčné osoby až 200 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám