Hlavní obsah

Nad Erijským jezerem natočili UFO. Opět a ještě kvalitněji než dříve

Novinky, Jakub Kynčl

Erijské jezero je obecně jedním z nejčastějších míst, která plodí videozáznamy podivných objektů na obloze. Nadšený ufolog Michael Lee Hill již dříve pořídil několik zajímavých záběrů světel nad jezerem, nyní však uvolnil nové záběry, které jsou velmi ostré a jasně ukazují podivné objekty nad obřím jezerem v americkém Ohiu.

Článek

"Byla to jedna z nejšílenějších nocí co do aktivity těch objektů, kterou jsem kdy zažil. Filmuji to vše už dlouhou dobu a dospělo to do bodu, že mi dávají vědět, že ví o tom, že tam sedím a filmuji je. Každý rok jsou blíže a blíže," řekl Hill směrem ke světlům a objektům, které se podle něj nad jezerem pravidelně objevují.

Mnoho místních zcela vážně věří, že je jezero centrem mimozemské aktivity. Ed Husa, který žije v Euclidu a často chodí se psem do místního parku, Hillovým slovům věří a přitakává: "Když jdu ven a podívám se na nebe, tak je tam skoro vždy vidím. Podivná blikající světla se nad námi okolo jezera stále prohání."

Zlom nastal, když se o zmíněný jev začala zajímat televize Fox 8 News, která světla nad Erijským jezerem v loňském roce také zachytila. To vedlo k tomu, že na místo přijeli lidé z organizace Cleveland Ufology Project založené v roce 1952, aby místo a podivný jev prozkoumali. Ti se však shodli, že jde zřejmě o letadla a s tím také místo opustili.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Hill a mnoho dalších místních však s tvrzením ufologů nesouhlasí. Podle něj totiž světla často nehnutě blikají na jednom místě, což popírá jakékoliv znaky letounů známých lidstvu. Zajímavé je na celé události ale asi zejména to, že Národní úřad pro letectví a kosmonautiku (NASA) odmítl hlášení místních obyvatel a celý jev komentovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám