Hlavní obsah

Na Sibiři bruslili v desetistupňovém mrazu v plavkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko

Sibiřští milovníci zimních sportů a zábavy překonali sami sebe. V sobotu si na jezeře Bajkal uspořádali závod v bruslení. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby nebylo minus deset stupňů a závodníci nebyli pouze v plavkách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Sibiři bruslili v mínus deseti stupních v plavkáchVideo: Reuters

 
Článek

Příznivci a kamarádi soutěžících byli zachumlaní v zimních kabátech a doufali, že neumrznou, zatímco se dívali na otužilé odvážlivce.

Ženy v bikinách nebo jednodílných plavkách a muži jen v šortkách bruslili na zamrzlém nejhlubším jezeře na světě Bajkal po 500 metrů dlouhé ledové dráze. Tento závod byl součástí každoroční události Bajkalského bruslařského maratonu. Akce sdružuje všechny sportovní nadšence z celého regionu.

Otužilci

Přestože by každý očekával, že hned po skončení závodu všichni poběží pro teplé oblečení, nebylo tomu tak. Všichni otužilci byli plni adrenalinu, tudíž zimu necítili. „Rozhodli jsme se zúčastnit a tím otestovat svou sílu. Bylo to skvělé, každému to doporučuji,“ řekla Reuters Světlana Trofimčuková.

Bajkalský maraton

Tento maraton nabízí závodníkům unikátní příležitost závodit na jezeře, které je na světě největší, nejhlubší a má biologicky nejbohatší čerstvou vodu. Maraton je součástí zimního festivalu Winteriada, který také zahrnuje právě závody v bruslení, ale také závody v rybaření nebo golfu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám