Hlavní obsah

Vyhrál desítky milionů. Jeden telefonát ale vše změnil

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiapadesátiletý Andrew Green z britského Washingborough se v lednu 2018 radoval z pohádkového jackpotu. Ten vyhrál na internetových stránkách loterijní společnosti Betfred, která ale za pět dní jeho oslavy ukončila a sdělila mu, že jackpot vyhrál kvůli softwarové chybě. Od té doby se o 1,7 milionu liber (50,5 milionu korun) soudí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zní to skoro jako noční můra. Vyhrajete v přepočtu přes 50 milionů, pět dní se radujete, přijde vám dokonce gratulace od samotné loterijní společnosti, když vtom zazvoní telefon a na druhé straně se ozve člověk, který vám oznámí, že vám nevyplatí vůbec nic.

Přesně to se ale stalo 53letému Britovi, který závratnou sumu vyhrál v online kasinu. Trefený jackpot byl pro otce samoživitele jako dar z nebes, jako první plánoval poslat svoji nemocnou sestru s jejími dětmi na dovolenou. Nebylo z toho nic.

„Po pěti dnech mi zavolali a řekli, že jackpot byla chyba v systému a neměl jsem vyhrát vůbec nic,” popisuje nepříjemný zážitek z předloňské zimy Green, který se ale nevzdal a za peníze dodnes bojuje.

Výherce miliardového jackpotu se přihlásil za pět minut dvanáct

Koktejl

„Hned když jsem vyhrál, tak mi na stránkách gratulovali, že jsem milionář. Pak mi doporučovali, abych si zřídil víc bankovních účtů, kam mi výhru vyplatí. Ale o pár dní později bylo všechno jinak. Později mi nabídli jako vyrovnání 60 tisíc liber (1,8 milionu korun), což jsem odmítl, protože nevidím jediný důvod, proč bych neměl dostat všechny peníze. Pokud se stala nějaká chyba v systému, je to čistě jejich problém a ať si ho vyřeší s provozovatelem služeb,” myslí si Green.

Sestra mezitím umřela

Soud se vleče už přes dva roky a stále není jasné, jestli nakonec Green peníze dostane. Pokud by vyhrála soud loterijní společnost, bude muset navíc Green hradit soudní náklady.

„Cítím se prostě okradený. Navíc jsem plánoval poslat nemocnou sestru s jejími dětmi na dovolenou, aby na ni měly děti hezké vzpomínky. Minulý rok umřela. Jsem strašně naštvaný, že mi Betfred vzal možnost splnit jí přání před smrtí,” uvedl hořce Green.

Mluvčí loterijní společnosti odmítl případ komentovat. „Momentálně probíhá soudní proces, a dokud nebude u konce, nebudeme se k celé záležitosti vyjadřovat,” konstatoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám