Hlavní obsah

Na internetu se prodávají části svatebních šatů Diany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Části róby, kterou prý měla na sobě zesnulá princezna Diana v okamžiku své svatby, nabízí Gavin Young prostřednictvím internetové aukce eBay na prodej. Počáteční cenu stanovil na dva milióny dolarů (přes 49 mil. Kč).

Článek

Gavin Young tvrdí, že části šatů získal od svých rodičů, kteří je dostali od Elizabeth a Davida Emmanuelových. Londýnští návrháři jim je dali jako dárek po svatbě Diany s princem Charlesem v roce 1981. Mělo jít o poděkování Youngovým rodičům, neboť dcera Emmanuelových u nich pracovala jako au-pair a devět měsíců se starala o jejich děti.

Young na eBay nabídl pět pruhů hedvábí a krajek. Cena podle něj odpovídá vzácnosti kusů látky. "Možná to jsou nejexkluzivnější nejunikátnější královské pamětihodnosti, které se kdy dostaly z Anglie," vysvětlil.

"Samozřejmě, když bude cena vyhovovat, byl bych blázen, kdybych je neprodal. Záleží na tom, kdo je bude chtít," dodal. Diana se vdávala v klasických bílých šatech s dlouhou vlečkou. Na hlavě měla závoj.

Reklama

Související témata:

Související články

Dianin bratr pronajímá ložnici princezny

Hrabě Charles Spencer (41), bratr britské princezny Diany, která zemřela v roce 1997 v Paříži při autonehodě, vydělává na její bývalé ložnici v rodinném sídle...

Výběr článků

Načítám