Hlavní obsah

Na hřbitově v Chile založili kavárnu a jesle

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTIAGO

Chilské hřbitovy se začínají nápadně podobat různým podnikům, které by se hodily spíše do prostředí velkých nákupních center. Vedení hřbitova přímo v srdci Santiaga se snaží o zdokonalování služeb a zpříjemňování pobytu na hřbitovech, proto zde postavilo kavárnu v moderním stylu.

Foto: Barbora Klečková

V komnatách zámku se nacházejí umělecká díla zpracovaná různými technikami. Výstava Slezské Rudoltice ANALOG 2014 je oslavou rukodělné práce.

Článek

Zákazníci mohou na letní terase popíjet svou kávu, pojídat oblíbený zákusek a to vše třeba těsně vedle cizí hrobky. Mluvčí hřbitova Jorge Varas zároveň prohlásil, že chystají dokonce připojení na internet.

Pokud by si rodiče chtěli od svých ratolestí trochu odpočinout nebo účastní-li se zrovna smutečního obřadu, mají možnost je na chvilku odložit do místních jeslí, kterými se hřbitov může rovněž pochlubit. 

Za kulturou na hřbitov

Varas zdůraznil, že mu skutečně záleží především na tom, aby se návštěvníci hřbitova cítili co nejlépe.

"Nechceme na podobných službách vydělávat. Peníze rozhodně nečekáme, děláme to jen proto, aby se lidé na tak již dost ponurém místě cítili příjemně, aby se měli kde uklidnit a abychom jim pomohli v nesnadných chvílích. Ceny proto budou velice nízké," řekl mluvčí hřbitova a prozradil, že brzy budou pořádat koncerty klasické hudby a umělecké výstavy.

Reklama

Související články

Mrtvému na hřbitov poslali účet za telefon

Další krůček k poodhalení záhad posmrtného života udělala americká telefonní služba Sprint, která vystavila a zaslala účet za telefonní služby panu Davidu...

Rodiče pěstovali na synově hrobě konopí

Italská policie zatkla manželský pár, který vědomě pěstoval konopí na synově hrobě. Šestašedesátiletý otec a sedmapadesátiletá matka z Levanta v Ligurii...

Nebožtík se ohlásil mobilem

Scénku jako vystřiženou z hrůzostrašného hororu prožila na vlastní kůži mladá vdova z belgického Rochefortu. Dvaatřicetiletého manžela, který zahynul při těžké...

Výběr článků

Načítám