Hlavní obsah

Na Floridě se zabydlel nový invazivní druh: gumový úhoř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na americké Floridě se v uplynulých desetiletích zabydlela celá řada invazivních živočišných druhů, z nichž nejznámější jsou asijské krajty tmavé či afričtí varani nilští, kteří jsou chovaní původně jako domácí mazlíčci. Na tento neustále se rozrůstající seznam nyní podle místních odborníků přibyl nový a poměrně kuriózní tvor – červorovec splývavý, známý také jako „gumový úhoř”.

Foto: Profimedia.cz

Červorovec splývavý (ilustrační foto)

Článek

Jak informoval server Yahoo! News, tento záhadný tvor není ani had, ani úhoř – jde o beznohého obojživelníka z řádu červorů, který se v přírodě vyskytuje v Kolumbii a Venezuele.

O jejich životě ve volné přírodě toho není příliš mnoho známo, uvedl Coleman Sheehy z herpetologické sbírky Floridského muzea.

Dermophis donaldtrumpi. Nový druh červoře byl pojmenován po Trumpovi

Koktejl

Daří se jim v mělké, teplé vodě mezi vodními rostlinami a první exemplář objevený na Floridě se podařilo odchytit v kanálu Tamiami nedaleko mezinárodního letiště v Miami.

Červorovci, kteří dorůstají délky půl metru, se nejspíš krmí menšími zvířaty a stávají se potravou těch větších, uvedl Sheehy s tím, že najít červorovce na Floridě bylo velké překvapení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám