Hlavní obsah

Na dělníky spadl převrácený jeřáb, jako zázrakem vyvázli bez úhony

Dva dělníci pracující na stavbě v německém Boppardu jen o vlásek unikli smrti. Během narovnávání převraceného autojeřábu se dostali pod něj zrovna v okamžik, kdy se lana držící stroj přetrhla. Oba muži stačili na poslední chvíli uskočit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jeřáb se převrátil ve čtvrtek 1. července u školního centra v západoněmeckém městě Boppard. Během nehody byl jeřábník lehce zraněn, mnohem větší drama ale nastalo následující den, kdy měl být jeřáb opět postaven na kola.

Zhruba 68 tun těžký kolos zvedal druhý jeřáb, když se jedna z bočních výsuvných noh zřejmě zasekla v zemi. Dva dělníci se rozhodli problém prozkoumat zblízka, jenže zrovna v tu chvíli se jedno z lan přetrhlo a stroj se zřítil k zemi.

Právě zaseklé stabilizační noze dělníci nejspíš vděčí za život. Ocelový kolos padal o něco pomaleji a navíc nedopadl zcela na zem. Muži tak dostali o zlomek vteřiny navíc, aby mohli uskočit do bezpečí.

Opilec vylezl na třicetimetrový jeřáb a usnul tam

Koktejl

Dělníci vyvázli bez vážnějších zranění, zato však v pořádném šoku. Následující týden byl pak už bez dalších incidentů jeřáb vrácen na kola. Není zatím jasné, proč se jeřáb vůbec převrátil, v době nehody panovalo téměř bezvětří. Incident vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám