Hlavní obsah

Mysleli si, že jejich kocour odešel zemřít. Pak ho ale uviděli v televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devon

Když se manželům Chardovým z anglického hrabství Devon loni v říjnu ztratil kocour Tigger, smířili se s tím, že odešel nadobro. Ale pak jej uviděli v televizním vysílání, a tak je malý tygr zase doma.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kocour Tigger toho v životě zjevně zažil nemálo. K manželům Mikovi a Marilyn Chardovým se totiž odkudsi nastěhoval před dvanácti lety a již tehdy neměl jedno oko a nebyl v úplně dobré kondici. Ale v novém domě se mu zjevně zalíbilo, a tak bylo divné, když se jednoho dne loni v říjnu neukázal.

„Byli jsme celý den pryč, a když jsme se vrátili, tak tu nebyl. To nebylo nic divného, ale nikdy se nevzdaloval na déle než hodinu,“ popsal Mike Chard běžné domácí zvyklosti. Manželé tak došli k závěru, že Tigger „odešel umřít“, jak to kočky často dělávají, což by vzhledem k jeho věku nebylo nic neobvyklého.

Zhruba deset dnů předtím totiž kocour nebyl úplně ve své kůži a měl jít k veterináři. Na druhou stranu ale nevykazoval žádné známky nějakých výraznějších zdravotních problémů.

Po několika měsících však Chardovi sledovali vysílání televize BBC, kde Tiggera zahlédli v náruči ředitele útulku Gables v nedalekém Plymouthu. Následně se ukázalo, že jej někdo našel téměř v bezvědomí a odvezl ho do Gables, kde jej dostali znovu do formy. Ale protože neměl mikročip, nemohli ošetřovatelé kontaktovat majitele.

Nyní už je tedy Tigger opět doma, a přestože si na další změnu prostředí musel pár hodin zvykat, je to už zase ten pravý pán domu jako dříve. Jen mezitím ještě dostal mikročip pro případ, že by se zase někdy vydal na nějakou delší výpravu.

Ztracený kocour se našel tisíc kilometrů daleko, domů jej štafetově dovezli dobrovolníci

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám