Hlavní obsah

Muzikanti mučí město písní, kterou hrají stále dokola a falešně

Novinky, Dagmar Plecháčová
Richmond

Město Richmond v anglickém hrabství North Yorkshire má v plánu zakázat činnost skupině pouličních muzikantů, která osm hodin denně hraje píseň When the Saints Go Marching In na harmoniky před obchodním centrem. Nakupující i asistenti ve firmách a obchodech si stěžují, že jde o trýznění, které se nedá vydržet. Lidé jsou přitom nuceni poslouchat je poslední dvě letní období i osm hodin denně.

Foto: Profimedia.cz

Pouliční hudebníci by podle radních v anglickém Richmondu měli do budoucna hrát pouze s povolením od úřadů. Ilustrační foto

Článek

Na muzikanty lidé upozornili i místní úředníky na radnici. Ti připustili, že se opravdu stávají problémem, který je nutné prošetřit ještě předtím, než se příští jaro zase skupinka vrátí.

„Nejsem proti pouličnímu hraní, ale lidé, kteří podle mého názoru ani na hudební nástroje hrát neumějí, by tam být neměli. Musíme se podívat na právní stránku věci, než jim dáme zákaz činnosti. Slyšel jsem, že v jiném městě policisté podobné muzikanty vykázali jinam a odůvodnili to jako způsob žebrání. A za žebrání lidé mohou být přemístěni jinam,“ uvedl radní Clive World.

Kdo určí, že jsou hudebnící špatní?

Další z radních John Harris však opáčil: „Když nemáme nic proti dobrým pouličním muzikantům, ale ty špatné budeme chtít přemístit, kdo učiní rozhodnutí o tom, co dělá muzikanta špatným?“ Policejní mluvčí však potvrdil, že policie má pravomoc k odvedení takových hudebníků jinam, pokud na ně obdrží opakované stížnosti.

„Lidé, co k nám chodí nakupovat, říkají, že je to jediná píseň, kterou hrají a ještě ji neumějí pořádně,“ sdělil sedmadvacetiletý místní trafikant Gary Evans. Radnice prý nyní vyhledala právní pomoc, která by měla vyřešit, že by pouliční zpěváci měli žádat o povolení na úřadě ještě předtím, než někde začnou vystupovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám