Hlavní obsah

Muži stráví rok svého života zíráním na ženy

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Průměrný muž prý stráví průměrně 43 minut denně zíráním na zhruba deset žen. Dělá to tedy nějakých 259 hodin neboli skoro 11 dní za rok. Jen mezi osmnáctým a padesátým rokem tedy touto činností stráví 11 měsíců a 11 dní. A to nemluvíme o zírání před dosažením plnoletosti a po padesátém roku života.

Foto: Profimedia.cz

V zírání na pohledné ženy jsou muži experty.

Článek

Vědci ale došli i k tomu, že nejen muži se rádi kochají krásami opačného pohlaví. I ženy se velmi rády podívají na pohledné muže, průměrně asi tak 20 minut denně, což je zhruba polovina času, kterou stejnou činností stráví muži.

"Muži jsou známí tím, že rádi zírají na ženy. Zajímavé však bylo zjišťovat, kolik času přesně touto činností tráví. Rok jejich života je přece jen dost na pouhé sjíždění opačného pohlaví očima," informoval Mark Ireland, mluvčí firmy Kodak Lens Vision Centres, která za výzkumem v Anglii stojí.

Ženám to není vždy příjemné, některé se stydí

Studie, do které se zapojilo zhruba tři tisíce osob, zjistila, že nejoblíbenějším místem pro mužské  civění je obyčejný supermarket. Na dalších místech se objevila hospoda či noční klub. Ženy se pak spokojí s obyčejnými bary a hospůdkami, supermarket nechávají nakupování.

Když muži zaznamenají, že se na ně žena delší dobu dívá, cítí se být častěji polichoceni, než když žena zaregistruje mužský pohled. Celým 16 procentům žen je to totiž nepříjemné a 20 procent se stydí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám