Hlavní obsah

Muže uvěznily plameny na střeše, zachránil ho jeřábník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doslova na poslední chvíli unikl ve čtvrtek smrti muž na střeše výškové budovy v anglickém městě Reading. Zachráncem byl pětašedesátiletý Glen Edwards, jenž muže z plamenů vyzvedl pomocí jeřábu.

Muže uvěznily plameny na střeše, zachránil ho jeřábníkVideo: AP

 
Článek

Muž na střeše se snažil od ohně dostat co nejdál, ale plameny byly už hodně blízko a po celé střeše se valil hustý kouř.

Hasiči proto přišli s nápadem vyzvednout muže pomocí nedalekého jeřábu a tohoto úkolu se ujal jeho operátor, pětašedesátiletý Glen Edwards. Na hořící střechu spustil transportní klec, do níž muž i přes jisté potíže dokázal nastoupit, a jeřáb ho pak za jásotu přihlížejících dopravil do bezpečí.

Místní hasičský sbor podle agentury AP později informoval, že stejným způsobem jeřáb z blízkosti ohně vyzvedl ještě dalšího muže a oba byli převezeni do nemocnice k vyšetření. To nepotvrdilo prakticky žádná zranění, oba zachránění se pouze značně nadýchali valícího se kouře.

Na jeřábníka Glena Edwardse se krátce po zkušeně provedené akci začala valit samá chvála, kterou však přešel s typickou anglickou skromností. Jen poznamenal, že to při záchraně „bylo těsné“, a připustil, že čtvrtek nebyl zrovna běžný den v práci.

V trezoru klenotnictví uvázl muž, hasiči jeho vysvobozování vzdali

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám