Hlavní obsah

Muže šetří policie poté, co svezl důchodkyni do banky, kterou pak přepadla

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minneapolis

Američan Luke Weimert zastavil v dobré vůli starší ženě, která jej poprosila, aby ji odvezl do banky Elysian v Minnesotě. Nic netušící muž tak udělal a rozhodně ho nenapadlo, že kvůli svému „dobrému skutku“ bude mít o pár dní později oplétačky s policií. Sedmdesátiletá Sandra Leanne Bathkeová totiž banku přepadla, informoval britský deník Metro.

Foto: Profimedia.cz

Zřejmě nedostatek peněz dohnal sedmdesátiletou Američanku k pokusu o vykradení banky. Ilustrační foto

Článek

Šestadvacetiletý Weimert souhlasil s odvozem poté, co mu žena sdělila, že potřebuje vybrat peníze pro svou matku na zaplacení nájemného. Po příjezdu do banky však dotyčná údajně vešla dovnitř a dožadovala se vydání peněz od zaměstnanců s výhrůžkami, že je ozbrojená, zatímco důvěřivý Weimert čekal v autě.

Bathkeová se poté jakoby nic vrátila k automobilu svého „řidiče“, který ji měl ještě odvézt domů. V tu dobu ještě neměl sebemenší podezření, že je něco v nepořádku. Zvláštní se mu zdál až okamžik, kdy před domem paní Bathkeové zahlédl dva policisty. Ti ihned vyzvali dvojici, ať vystoupí z vozidla.

Policie nakonec zatkla oba

„Byl jsem ztracený, neměl jsem ponětí, o co tam v tu chvíli jde,“ řekl Weimert. To se dozvěděl až zhruba hodinu poté, kdy mu policisté na místní stanici sdělili, že starší ženě v podstatě dopomohl k pokusu o vykradení banky.

Sedmdesátiletá dáma byla převezena do věznice Le Sueur. Policisté však zatkli i samotného Weimerta, avšak nakonec za zcela jiný a nesouvisející prohřešek - řízení pod vlivem alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám