Hlavní obsah

Muž zaplatil v baru za jedno pivo 1,5 milionu korun

Novinky, tcs

Jedno obyčejné pivo může člověka někdy přijít pořádně draho. V jednom z hotelů v Manchesteru se o tom přesvědčil australský sportovní novinář Peter Lalor. Hotel mu za jedinou pintu piva (0,57 litru) naúčtoval 55 tisíc liber (1,56 milionu korun), kvůli vysoké transakci mu navíc banka strhla poplatek ve výši dalších 1380 liber (39 tisíc korun). Překvapenému novináři tak zůstal téměř prázdný účet.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Peter Lalor je novinář píšící o kriketu a v neděli sledoval jeden z kriketových zápasů na Old Trafford. „Před cestou domů jsem se rozhodl zajít do hotelu ještě na jedno,“ uvedl Lalor pro deník Guardian.

Objednané pivo Deuchers IPA mělo původně stát 5,5 libry. Částku ale personál zřejmě na platebním terminálu špatně zadal.

Lalor si s sebou nevzal brýle a špatně viděl na účtenku, měl však prý neodbytný pocit, že je něco špatně. „Kolik že jsem za to pivo zaplatil?“ otázal se tedy ženy za barem. Barmanka se na účet podívala a neubránila se výkřiku. Hotel právě naúčtoval v přepočtu více než milion a půl korun.

Jak uvedl novinář, manažer hotelu okamžitě přiznal chybu a přislíbil pomoc při stornování celé transakce. Lalor byl vděčný a odešel spát v domnění, že banka stejně tak vysokou platbu neautorizuje. Jenže platba odešla.

„Vzbudil mě telefonát od mojí ženy, že máme prázdný účet a nemůže si vybrat peníze,“ uvedl Lalor. K tomu si banka strhla poplatek za provedení platby. „Peníze vám z účtu strhnou během chvíle, ale očividně to trvá až do deseti pracovních dnů, než je pošlou nazpátek,“ postěžoval si trpce novinář.

„Jeden vtipálek si mě dobíral, že mi prostě zaúčtovali normální londýnské ceny,“ prohodil už s úsměvem novinář. Hotel je s ním v kontaktu a pracuje na urychlení celé záležitosti. „Vypadá to, že jsem si objednal nejdražší pivo v historii. Bylo dobré, ale ne tak dobré,“ smál se Lalor, doufaje, že jeho úspory co nejdříve přijdou.

Reklama

Výběr článků

Načítám