Hlavní obsah

Muž zachraňoval vnučku v kočárku z kolejí, když se přiřítila lokomotiva

– Sydney
Novinky, lsi

Dvaašedesátiletý muž ze Sydney musel běžet doslova o život hned poté, co na tamním vlakovém nádraží zachránil svou osmnáctiměsíční vnučku, která v kočárku sjela na koleje. Holčičku ještě dokázal s pomocí kolemjdoucích vytáhnout zpět na nástupiště, sám ovšem už vylézt nestihl, a tak musel utíkat přímo před rozjetou lokomotivou. Informoval o tom australský server 9news.

BEZ KOMENTÁŘE: Kočárek i s dítětem sjel do kolejiště. Po pár sekundách přijel vlak

 
Článek

Muž pustil kočárek, když mluvil s matkou malé holčičky. Nástupiště ale nebylo rovné, kočárek nabral rychlost a sjel na koleje.

Dědeček na nic nečekal, hrdinsky skočil z nástupiště a jal se zachraňovat svou vnučku. To ještě stihl poměrně bez potíží, sám se ovšem zpět na nástupiště vyškrábat nestihl. Viděl blížící se nákladní vlak.

V okamžiku, kdy od něj byl vlak zhruba sto metrů, začal utíkat. Po pár vteřinách se mu naštěstí podařilo dostat se do místa, kde je trať širší, uskočit a zachránit se.

Statečnost muže ocenila místní policie. „Bylo to hrdinské. Utíkal po trati až na konec nástupiště. Dítě i dědeček měli velké štěstí,“ řekl serveru 9news zasahující inspektor Paul Reynolds.

Děvčátko vyvázlo z celé příhody pouze s několika ranami a modřinami na hlavě, jinak se mu nic nestalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám