Hlavní obsah

Muž z Marylandu po nocích odpaloval bomby ve městě, usvědčily ho kartičky s Pokémony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marylandská policie zatkla muže, jenž ve městě Aberdeen několik týdnů odpaloval nálože. Vedle svědeckých výpovědí k jeho dopadení značně pomohla jeho vášeň pro karetní hru Pokémon.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Lidé z Aberdeenu ve státě Maryland neměli v posledních týdnech klidné spaní. Tamní policie totiž dostávala oznámení, že lidé v noci v okolí svých domů slyší výbuchy. Když však policie minulý týden přijela prověřit další hlášený výbuch, byly kolem kráteru poházené kartičky ze hry Pokémon.

Jeden z policistů si při té příležitosti vzpomněl, že před nedávnem zatýkal muže, který měl u sebe právě balíček pokémoních karet. Šlo o Jeremiaha Burnetteho, na nějž vyšetřovatele upozornil i jeden z místních občanů. Dostal se totiž s tímto mužem do sporu, při němž mu Burnette náznakem vyhrožoval výbuchem. A na místě po něm zůstala pokémoní kartička.

Další karty našla policie u Burnetteho doma, když si pro něj přijela. Muž se poté při výslechu k výbuchům sám doznal, ale motivaci k těmto činům nesdělil. Podle bezpečnostních složek však nemá žádné vazby na některou z teroristických organizací, a není tedy hrozbou pro národní bezpečnost.

Jeremiah Burnette byl sice záhy propuštěn na kauci ve výši 10 tisíc dolarů (217 tisíc korun), ale stále čelí dvěma obviněním z držení výbušného zařízení a dvěma obviněním z jeho použití. První předběžné slyšení mu soud stanovil na 11. července, informoval server ABC News 4.

Policisté ignorovali loupež, protože zrovna chytali pokémony

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám