Hlavní obsah

Muž v Thajsku vykradl zlatnictví s dětskou pistolkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lupič v Bangkoku předstíral, že si prohlíží šperky ve zlatnictví, poté na obsluhu vytasil zbraň. Jednalo se pouze o dětskou hračku. Z obchodu následně uprchl. Dopadl ho místní mladík, který věděl, že se nejedná o opravdovou pistoli. Za svůj heroický čin byl následně odměněn.

Lupič v Thajsku ohrožuje zaměstnance zlatnictví falešnou zbraní Video: AP

 
Článek

Pachatel, kterého policisté identifikovali jako třiašedesátiletého Wanga Waa, se 2. listopadu vydával za zákazníka v obchodě Chom Thong v Bangkoku. Předstíral, že si prohlíží zlatý prsten, náhle vytáhl z kapsy falešnou pistoli a namířil ji na ženy, které utekly do zadní části obchodu.

Wang byl viděn, jak si několik sekund hrál se dveřmi obchodu, než utekl do ulic s kradenými cennostmi. Jeho pokus o útěk však zhatil odvážný devatenáctiletý Narinthorn Ratwongpaisarn, který se o loupeži doslechl a Wanga dopadl.

„Zařizoval jsem si věci ve městě, když jsem se od prodavačky dozvěděl o loupeži. Rozhodl jsem se lupiče vypátrat sám. Zeptal jsem se taxikářů kolem, jestli neviděli někoho podezřelého,“ líčil celou událost Narinthorn místním médiím.

Foto: AP

Lupič v Thajsku ohrožuje zaměstnance zlatnictví falešnou zbraní

Následovala scéna jako z akčního filmu. Narinthorn lupiče vypátral, ten se pokoušel utéct, ale mladík ho svou motorkou srazil k zemi. Náhodní kolemjdoucí mu následně pomohli Wanga zpacifikovat. Hrdý mladík uvedl, že se cítil statečně, protože mu bylo řečeno, že pistole muže je pravděpodobně falešná.

Wang byl zadržen a vyslýchán policií, která zabavila odcizené šperky a falešnou pistoli. Tvrdil, že pracuje dva roky ve čtvrti Chinatown v Bangkoku a loupež provedl, aby získal peníze na návrat do Číny.

Hrdinský čin nezůstal bez odezvy. Majitel zlatnictví odměnil Narinthorna deseti tisíci thajskými bahty, v přepočtu 6000 korunami.

Lupič se vydal do bruselského obchodu s pistolí, zachtělo se mu čokolády

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám