Hlavní obsah

Muž v sedmapadesáti zjistil, že ho v porodnici vyměnili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUNEDIN

Zatímco v Česku doznívá kauza záměny dvou holčiček z třebíčské porodnice, v USA a na Novém Zélandu má podobný případ poněkud veselejší konec. O tom, že byl vyměněn v porodnici, se Fred George dozvěděl před pěti roky až ve svých sedmapadesáti. Z objevu byl nadšený. Svou nebiologickou matku sice nadále považuje za svou mámu, ale za tou biologickou se teď vydal, aby jí popřál k dvaaosmdesátým narozeninám.

Článek

Fred žije s rodinou v Massachusetts, ale narodil se Novozélanďance Helen Churchmanové. Na svět přišel během Štědrého dne v roce 1946 v Dunedinu stejně jako Jim Churchman. Chlapce pak sestry zaměnily a do USA nakonec putoval syn Helen Churchmanové, zatímco ona začala vychovávat Američana Jima.

Oběma rodinám přitom bylo krátce po porodu velmi divné, že jsou chlapci tak odlišní od ostatních sourozenců. Georgovi totiž byli původem z Libanonu a celá rodina byla snědá a černovlasá. Fred měl ale světlou pleť a blond vlasy. Ty zdědil od biologických rodičů z Nového Zélandu, kteří pocházeli ze Skotska. V jejich blonďaté rodině působil zase jako pěst na oko snědý a černovlasý Jim.

Plánují velké setkání

Záměnu nakonec prokázaly testy DNA. Fred George poté napsal o svém životě knihu s názvem Záměna při narození: Můj život ve světě někoho jiného.

„Mám pocit, že mám dvě rodiny. A jsem opravdu moc šťastný, že mám dvě matky,“ uvedl nadšený Fred George pro list Otago Daily Times.

Rodiny naplánovaly velké společné setkání, během něhož se budou snažit sblížit. A oba dnes dvaašedesátiletí muži si mohou užít jistý čas ve svých biologických rodinách se svými biologickými rodiči a sourozenci.

Reklama

Výběr článků

Načítám