Hlavní obsah

Muž v převleku za vlastní matku málem převezl instruktory v autoškole

Novinky, nčs

Fiaskem dopadla minulý týden v Brazílii snaha 43letého syna pomoct vlastní matce k získání řidičského oprávnění. Muž neváhal, přestrojil se za starší ženu a vyrazil splnit závěrečné zkoušky, u kterých jeho matka předtím několikrát propadla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Heitor Schiave už se na trápení vlastní matky nemohl dívat. Šedesátiletá žena u závěrečných zkoušek třikrát propadla a nezdálo se, že by to počtvrté mělo být jinak. Na scénu tak vstoupil Schiave v převleku za svoji matku.

Květovaná blůza, nalakované nehty, make-up a paruka. To všechno pomohlo tomu, že plán málem skutečně vyšel. „Byl celou dobu velmi přirozený, už kroužil v autě po okolí,” uvedla instruktorka Aline Mendonçaová.

Matka o plánu nevěděla

„Na konci testu jsme si však všimli, že má podivně velké ruce a taky že mluví neobvykle vysokým hlasem. Rozhodli jsme se ale zkontrolovat doklady a vyšlo najevo, že se jedná o muže,” řekla Mendonçaová.

Na místo byla přivolána policie, která muže ověšeného ženskými šperky zadržela za podvod a krádež identity. „Hned na místě se přiznal. Prozradil, že není žena a že se snaží splnit testy za svoji matku, která předtím několikrát selhala. Doplnil také, že o jeho pokusu matka nevěděla,” vysvětlila Mendonçaová.

Zadržený Schiave byl propuštěn z vazby na kauci a bude netrpělivě vyčkávat, jaký trest si za svůj prohřešek odnese.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám