Hlavní obsah

Muž uplave 1200 kilometrů, aby navštívil Expo v Šanghaji

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wu-chan

Číňan Čengpin Pao se ve svých šestapadesáti letech rozhodl, že poplave 1200 kilometrů po řece Jang-c'-ťiang do Šanghaje, kde chce navštívit letošní mezinárodní výstavu Expo 2010. Čengpin, pocházející z nejlidnatějšího města střední Číny Wu-čchanu v provincii Čchu-pej, očekává, že by mu jeho cesta mohla trvat 32 dní.

Článek

"Tuto myšlenku mám v hlavě už 44 let, od svých dvanácti. S rodiči jsme se tenkrát plavili lodí do Šanghaje a krajina podél řeky mě opravdu uchvátila. Řekl jsem si, že jednou do tohoto města poplavu," řekl Čengpin.

Aby Číňan splnil svůj plán, potřeboval by denně uplavat okolo 40 kilometrů. Na jeho cestě ho budou doprovázet přátelé, kteří vedle něj poplují na motorovém člunu.

Chce upozornit na problémy s životním prostředím

Čengpin má v úmyslu se přes noc zastavit v několika velkých městech podél břehu řeky, kde bude rozdávat letáky upozorňující na ochranu životního prostředí.

„Chci seznámit všechna města s mojí myšlenkou prostřednictvím plavání a všude zanechat svou stopu,“ dodal šestapadesátiletý muž.

Reklama

Výběr článků

Načítám