Hlavní obsah

Muž si přinesl z obchodu romanesco, našel v něm štíra

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Zákazník si po nákupu v bratislavské pobočce potravinového řetězce Billa přinesl domů s romaneskem (neboli česky kvěkolicí) i malého štíra. Vedení supermarketu se mu omluvilo.

Foto: tvnoviny.sk

Z romaneska vylezl štír.

Článek

„Když jsem květák začal doma mýt, vylezl z něho štír a začal mi běhat po kuchyni,“ napsal na sociální síti rozčilený zákazník Rudolf. Na internetu zveřejnil i fotografii štíra.

„Prodejnami společnosti Billa projde ročně přes 50 tisíc tun ovoce a zeleniny, ale podobný případ jsme doposud nezaznamenali,“ citoval server tvnoviny.sk marketingovou pracovnici Denisu Pernicovou.

Supermarket prověřoval situaci u italského dodavatele, ale ani ten podobný případ nezaznamenal. Společnost ujistila, že provede kontrolu ve skladech a dezinsekci. „S klientem komunikujeme a v případě zájmu jsme připraveni zabezpečit odvoz štíra. O jeho dalším umístění komunikujeme s odborníkem na chov těchto živočichů,“ dodala Pernicová.

Romanesco

Foto: Profimedia.cz

Romanesco

- neboli česky kvěkolice je zelenina podobná květáku či brokolici. V kuchyni se podobně jako její známější příbuzní používá jako příloha či k zapékání.

Chovatel štírů Michal Šesták pro server uvedl, že tento druh se vyskytuje běžně ve Středomoří. „Štír z rodu Euscorpius není útočný a pro člověka je neškodný. Při této velikosti by nedokázal ani propíchnout lidskou kůži,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám