Hlavní obsah

Muž se snažil vylézt bez zajištění na vrchol páté nejvyšší budovy na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská policie v pondělí zadržela muže, který se bez lan a zajištění snažil vylézt na střechu páté nejvyšší budovy na světě. Hasiči a policisté lezce zajistili, když se nacházel v 73. ze 123 pater mrakodrapu Lotte World Tower v Soulu, píše agentura Reuters.

Muž se snažil vylézt bez zajištění na vrchol páté nejvyšší budovy na světěVideo: Reuters

 
Článek

Lezec šplhal po fasádě 556 metrů vysokého mrakodrapu zhruba hodinu, než ho policie a hasiči přiměli, aby nastoupil na přistavenou plošinu. Policie pak muže zadržela. U mrakodrapu zasahovaly desítky hasičů a policistů.

Podle místního tisku byl lezcem Brit George King-Thompson. Toho v roce 2019 zadržela britská policie poté, co vylezl bez zajištění na vrchol mrakodrapu The Sharp v Londýně, který byl se svými 310 metry výšky tehdy nejvyšší budovou v Evropě.

Na střechu mrakodrapu Lotte World Tower se bez lana snažil vylézt v roce 2018 také Francouz Alain Robert, jenž musel přerušit svůj výkon ve zhruba polovině cesty.

Pavoučí muž si k šedesátinám nadělil netradiční dárek

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám