Hlavní obsah

Muž rozprodal všechen majetek poté, co mu lékaři omylem řekli, že umírá

Novinky, Dagmar Plecháčová
Birmingham

Pětapadesátiletý Malcolm McMahon zažil kvůli nesprávné diagnóze lékařů muka, když se smiřoval se svou brzkou smrtí. V nemocnici mu totiž řekli, že trpí rakovinou a zbývá mu pouhých šest měsíců života. Rozprodal proto veškerý svůj majetek a dal pryč dokonce i své psy. Nedávno se však ukázalo, že se lékaři zmýlili, uvedl Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Muž se sice dozvěděl, že neumírá, ale radost mu kazila skutečnost, že bezdůvodně rozprodal svůj majetek za zlomek opravdové hodnoty. Ilustrační foto

Článek

Angličan se pustil do prodeje svých cenností, když mu lékař sdělil, že trpí konečnou fází rakoviny jater. McMahon tak prodal téměř vše, co mělo cenu, včetně dědictví po rodičích, cenných papírů a k prodeji dal i svůj čtyřpokojový dům. Vzdal se zároveň i milovaného stafordšírského bulteriéra.

Nešťastník šel také za svou přítelkyní a sdělil jí, že umírá, a proto musel prodat rodinné dědictví a majetek hodně pod cenou.

„Moje přítelkyně byla zdrcená. Chtěl jsem se ale ujistit, že lidé, které miluji, budou finančně zabezpečeni, až tady nebudu. Prodal jsem proto starožitné prsteny, porcelán a talíře s čínskými ornamenty, co mi zůstaly po rodičích za směšné peníze, protože jsem si myslel, že už mi nezbývá moc času,“ řekl smutně McMahon, který se začal majetku zbavovat asi tři dny poté, co se dozvěděl, že umírá.

Po třech měsících se dozvěděl, že neumírá

„Bylo mi řečeno, že bych měl odložit i své psy, jelikož nebyl nikdo jiný, kdo by se o ně staral, tak jsem se jim snažil najít nové domovy. Svojí bulteriérku Kiser jsem dal pánovi z Walsallu, měl jsem ji jen čtyři měsíce,“ uvedl Angličan.

Po třech trýznivých měsících šel Malcolm McMahon na další vyšetření do nemocnice City hospital v Birminghamu a místní doktor Thomson mu sdělil, že rakovinné buňky byly ve skutečnosti neškodné a že je v podstatě zdravý.

Angličan z Erdingtonu uvedl, že ze sdělení ani neměl radost, když pomyslel na všechen majetek, který prodal za zlomek hodnoty. Lékaři pouze uvedli, že udělali chybu v diagnóze a že zpočátku všechno nasvědčovalo rozšiřování rakovinných metastáz do jater a dále pak do celého těla.

Reklama

Výběr článků

Načítám