Hlavní obsah

Muž po noci plné alkoholu ztratil obraz za 27 miliónů

– New York
Novinky, Dagmar Plecháčová

Jamesi Haggertymu z New Yorku se prodražil výrazně alkoholový večírek, podařilo se mu totiž ztratit obraz od Jean-Baptiste Camille Corota za v přepočtu 27 miliónů korun. Spoluvlastníci cenného uměleckého díla nyní muži nemohou přijít na jméno, uvedl deník New York Daily News.

Článek

Haggerty ztratil Corotův obraz s názvem Portrét dívky poté, co si užíval alkoholového dýchánku v hotelu The Mark na Manhattanu. Jedna ze spoluvlastníků obrazu, Kristyn Trudgeonová, v sobě nedokázala skrýt vztek a nepozorného Newyorčana nešetřila: „Myslím, že je totální pitomec! Je to prostě naprostý idiot!“

Další z vlastníků obrazu Tom Doyle v poslední době jednal s majitelem londýnské galerie Offer Waterman o prodeji díla z poloviny 19. století. Haggerty měl na starost vzít obraz do hotelu Mark, kde se s mužem sešel. Společně později odešli do baru, kde o případném prodeji obrazu diskutovali.

Z obchodu nakonec sešlo

Krátce před půlnocí muži bar opustili a ještě krátce konverzovali v hotelovém lobby baru. Obchod se však nakonec neuskutečnil. „Něco se mi prostě nezdálo a nechtěl jsem do toho obchodu jít. Řekl jsem tedy, že ne a rozloučil se,“ uvedl majitel galerie.

Haggerty si poté obraz uložil v hotelu, pokračoval v pití a zhruba po 90 minutách z hotelu i s obrazem odešel, vrátný mu přitom nabídl zavolání taxi služby, ale muž odmítl.

Když se James Haggerty v podroušeném stavu vrátil okolo půl třetí ráno domů, obraz už u sebe neměl. Druhý den musel spoluvlastníkům přiznat, že vůbec netuší, kde se Corotovo dílo nachází a nyní pouze doufá, že se policii podaří cenný umělecký kousek vypátrat.

Reklama

Výběr článků

Načítám