Hlavní obsah

Muž o berlích se snažil vykrást pokladnu na poště, vyzbrojil se na to lžicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestatřicetiletý muž z Nottinghamu se v první půlce února snažil sebrat peníze z pokladny na poště, a aby na ně dosáhl i přes úzkou přepážku, přinesl si s sebou dlouhou lžíci. Zaměstnanci pošty si jej ovšem zavčas všimli, a tak odskákal s nepořízenou.

Muž přišel vyloupit poštu se lžičkouVideo: Nottinghamshire Police

 
Článek

Policie v hrabství Nottinghamshire zveřejnila video, na němž se šestatřicetiletý Jelanie Scott snaží dostat k penězům v pokladně na poště. Využil nestřeženého momentu, protáhl ruku úzkou přepážkou a peníze se snažil získat s pomocí dlouhé lžíce.

Jeho počínání si ovšem všimli jak lidé u vedlejší přepážky, tak i zaměstnanci pošty, kteří ihned aktivovali bezpečnostní systém. Na muže o berlích se tak zakrátko vyvalil oblak dýmu a neúspěšný zloděj byl donucen k ústupu. Před poštou pak nasedl do taxíku a odjel.

Na místě však zůstala jeho platební karta, a tak jej policisté po devíti dnech vypátrali a zatkli. Muž se k pokusu o vykradení pokladny přiznal a svůj čin vysvětlil tím, že trpí psychickými problémy a krátce před činem užil heroin a kokain.

O další dva dny později mu pak soud uložil šestiměsíční rehabilitační program pro drogově závislé a k tomu pokutu ve výši 50 liber (necelých 1500 korun). Scott však podle serveru BBC musí navíc zaplatit 114 liber (přibližně 3400 korun) obětem jeho činu a také soudní výlohy, které byly vyčísleny na 85 liber (přes 2500 korun).

Ozbrojení lupiči vtrhli do směnárny šeků, mezitím jim někdo ukradl auto

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám