Hlavní obsah

Muž naučil svého psa sbírat odhozené odpadky

Majitelům psů po celém světě se už podařilo jejich čtyřnohé kamarády naučit všemožným kouskům. Alex van Eck z nizozemského Utrechtu však při výcviku své labradorky Joy stihl myslet i na ochranu životního prostředí. Fenku totiž naučil sbírat odpadky, které následně třídí a vyhazuje je do kontejnerů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pes sbírá odhozené odpadkyVideo: AP

 
Článek

Sehraná dvojice chodí na procházku čtyřikrát denně a urazí při tom několik kilometrů. Během toho má dostatečně dlouhý čas k tomu, aby společnými silami nasbírala velké množství odpadků, jako jsou například plastové láhve, plechovky nebo obaly od chipsů.

„Nalézáme obrovské množství odpadků. Zejména na parkovištích a bohužel také v přírodních rezervacích. Není neobvyklé, že nasbíráme několik plných sáčků za odpoledne,“ vysvětlil agentuře AP van Eck.

Muž se vztahem k životnímu prostředí začal svou fenku labradora trénovat v červenci loňského roku. „Cvičil jsem Joy pomocí schovávání láhví naplněných pochutinami. Postupem času začala chápat, že dostane odměnu, když láhev vystopuje a přinese mi ji. Naučila se to velmi rychle,“ svěřil se Holanďan.

Inspirovali pejskaře po celém světě

Díky svému neobvyklému talentu se fenka stala miláčkem sociálních sítí. Pejskaře ohromila natolik, že lidé po celém světě začali své miláčky po jejím vzoru učit stejné dovednosti.

„Největším zadostiučiněním je čistá příroda, kterou po sobě zanecháme. Nesmírně mě těší, že jsme ostatní lidi inspirovali. Doufám, že se mnoho dalších nadšenců k naší misi v budoucnu připojí. Společně totiž můžeme udělat velké změny,“ dodal van Eck.

Reklama

Výběr článků

Načítám