Hlavní obsah

Muž kvůli koukání do mobilu skončil v kanálu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že mobilní telefony snižují naši pozornost, není třeba dlouze diskutovat. Tento nešvar se vymstil jistému muži z anglického West Bridgfordu, který kvůli přílišnému soustředění se na displej spadl do kanálu, protože si nevšiml, kde končí chodník. Na pomoc mu museli přispěchat dva lidé, kteří ho vytáhli, napsal server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nešťastníkův pád se podařilo natočit Annmarii Gardenerové, která v tu chvíli zrovna koukala z okna. Ráda by, aby se video stalo určitou výstrahou pro chodce, kteří nedávají pozor, kam vlastně jdou a místo toho zírají do telefonu. „Většinou to problém nebývá, lidé si všimnou, že se jedná o kanál. Jenže tentokrát bylo na hladině spadané listí a kanál se náhle stal chodníkem,“ okomentovala nehodu Gardenerová.

„Byl na telefonu. U nás v putyce říkáme lidem, aby byli opatrní. Mám pocit, že to není poprvé, co tam někdo spadl, protože když hladinu pokrývají listy, může to být nebezpečné. Upřímně mi to dělá starosti, protože ten kanál je i hluboký,“ dodala.

Správa městských řek a kanálů obyvatele města požádala, aby byli obzvlášť v předvánočním čase více obezřetní. „Jsme rádi, že tento konkrétní incident dopadl dobře. Ale nemuselo to tak být. Apelujeme na občany, aby byli při chůzi městem a podél kanálů více opatrní,“ uvedl mluvčí společnosti. „Chodníky mohou být v zimě namrzlé nebo vlhké a riziko pádu do ledové vody se zvyšuje,“ dodal.

Na nebezpečí upozornil také Di Steer, šéf britské společnosti Royal Life Saving Society, která vzdělává ohledně nebezpečí vody a možných rizik s ní spojených, včetně utonutí. „Každý rok lidé tragicky umírají, protože spadnou opilí do vody. Alkohol velmi snižuje vaši schopnost vyváznout z takové situace živí,“ upozornil.

Reklama

Výběr článků

Načítám