Hlavní obsah

Muž chytil psa, který spadl ze 14. patra

O psech se často hovoří jako o nejlepších přátelích člověka. Ale i člověk může být naopak často nejlepším přítelem psa. Rozhodně jím je teď Ted Nelson z Oregonu. Jednoho dne koukal z okna svého bytu a uviděl na protějším domě ve čtrnáctém patře pejska. Ten visel z balkónu za tlapky a marně se snažil dostat zpět. Nakonec spadl. Jenže to už Ted stál pod ním a chytil ho do náruče.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Samozřejmě při tak ohromné výšce měl pejsek tak obrovskou kinetickou energii, že ho Ted v náručí neudržel, tělo se od jeho hrudi odrazilo a spadlo na zem. Přesto čtyřnohý tvor jménem Mordy přežil. Po nárazu do Nelsonova hrudního koše už totiž nebyl pád na zem tak tvrdý.

„Prostě jsem se podíval ze svého okna bytu na byt v protější ulici. Byl tam pes, který prolezl zábradlím balkónu a seděl na té uzounké římse. Nezdálo se, že by byl z toho ve stresu. Tak jsem řekl, že bych ho mohl zkusit zachránit a chytit. Nakonec sklouzl dolů. Já se podíval na něj a on na mě a přistál mi na hrudi… chytil jsem ho na chvíli, ale pak vyklouzl a spadl na zem. Vydal ze sebe skřek, ale byla velká úleva, že zakňučel,“ svěřil Nelson televizi KGW.

Pětiletého bišonka vzal k veterináři, který psa ošetřil a zjistil, že nemá žádná vnitřní zranění, pouze oděrky na povrchu těla. Pejska pak vrátili rodině, která se prý jen těžce vzpamatovávala z představy, že by jim Nelson milované zvíře nezachránil. Míru vděku tak nedokázali zachránci vyjádřit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám