Hlavní obsah

Muž chtěl v hospodě uctít mrtvého kamaráda. Výše spropitného vyrazila personálu dech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benton Harbor

Zaměstnanci restaurace v Michiganu si z jedné únorové směny odnesli neuvěřitelně vysoké odměny. Zákazník tam totiž cíleně nechal spropitné, které se v přepočtu blížilo 240 tisícům korun. Částku si rozdělilo devět lidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Do restaurace Mason Jar Cafe v malém městě Benton Harbor na břehu Michiganského jezera chodí zcela běžní zákazníci, kteří podle personálu nechávají také zcela běžné spropitné, tedy obvykle mezi patnácti a dvaceti procenty z částky na účtu.

Letos v únoru tam však zavítal muž, jenž se později představil pouze jako Mark a který na účet ve výši 32 dolarů a 43 centů (zhruba 770 korun) připsal spropitné 10 tisíc dolarů (237 tisíc korun). „Občas někdo přihodí sto dolarů, ale tak velkou částku jsme tu ještě nikdy neviděli,“ popsal místním médiím manažer restaurace Tim Sweeney.

Ten den byl na kamarádově pohřbu

Dodal, že chvíli si nikdo nevěděl rady, co s tím, ale zákazník trval na tom, že nejde o chybu a že skutečně chce zaplatit o deset tisíc dolarů navíc. Jako vysvětlení uvedl, že to má být pocta jeho kamarádovi, jenž nedávno zemřel a Mark byl ten den v Brenton Harboru na jeho pohřbu.

Personál restaurace ovšem vedle tohoto příběhu dojala i samotná částka, kterou si mezi sebe rozdělilo devět lidí, takže každý dostal lehce přes 1100 dolarů (26 tisíc korun). Na směně tam tehdy byla i Paige Mulicková, která se okamžitě rozhodla peníze použít na částečné umoření studentské půjčky.

„Ale byla tu řada úžasných žen, tolik tvrdě pracujících matek a všechny si to zaslouží,“ nezapomněla Paige ani na své kolegyně. „Někdy vyděláme více, jindy méně, to k tomu prostě patří. Ale všechny se maximálně snažíme,“ naznačila, že nikdo se kvůli Markově štědrosti nemusí cítit provinile.

Bez spropitného můžete na jídlo čekat déle, oznámila zákazníkům doručovací služba

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám