Hlavní obsah

Muž byl křivě obviněn z krádeže, chce miliardy a doživotní nákupy zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roderick Jackson z Texasu podal žalobu na americký maloobchodní řetězec Walmart, protože byl údajně křivě obviněn z krádeže. Požaduje odškodné v přepočtu ve výši téměř čtyř miliard korun a k tomu nákupy zdarma až do konce života.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Roderick Jackson z texaské vesnice Waskom není pro americké soudy neznámou postavou. Společnost Walmart totiž žaluje již podruhé během tří let, a to i přesto, že v předchozím případě soudce jeho požadavky rázně smetl ze stolu.

Muž se cítí značně poškozen tím, že v roce 2021 byl v prodejně ve státě Nebraska křivě obviněn z krádeže a zatčen. Podle jeho vlastních slov mu to tehdy způsobilo „emocionální stres a bolest z policejních pout“. Argumentuje také tím, že tehdy byl jeho případ posouzen na základě předsudků o rase a barvě pleti.

Napoprvé po firmě požadoval odškodné ve výši 100 milionů dolarů (téměř 2,3 miliardy korun) a k tomu „obrovský kredit na další nákupy“, nyní však chce již 175 milionů (necelé čtyři miliardy korun). Soud před lety jeho žalobu zamítl s tím, že jeho nároky nebyly opodstatněné.

Stejný výsledek se očekává i tentokrát. Společnost Walmart poskytla serveru Fox Business kopii aktuální žaloby, z níž vyplývá, že je prakticky úplně stejná jako v prvním případě. Vedle toho se firma v prohlášení vymezuje proti všem formám diskriminace a naznačuje, že i nyní se bude bránit stejnými prostředky.

Internet se pak vedle nesmyslných nároků Rodericka Jacksona baví i tím, že si žalobce v ručně vyplněném dokumentu spletl psaní dvou podobně znějících sloves sue (žalovat) a sew (šít).

Expřítelkyně „tak trochu lhala“ a zničila mu život. Očištěný muž teď žádá dva miliony

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám