Hlavní obsah

Mrtvý muž ležel přes rok v márnici. Rodina čekala na jeho zmrtvýchvstání

Jihoafrický pastor Siva Moodley zemřel již v srpnu roku 2021, ale pohřben byl až minulý měsíc. Jeho rodina totiž věřila v jeho zmrtvýchvstání a odmítala dát k pohřbu souhlas. Nakonec se do věci musel vložit soud.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pastor Siva Moodley zemřel 15. srpna 2021 a jeho tělo bylo uloženo v márnici. Jeho rodina ho tam však nechala ležet déle než rok a půl, protože čekala, až vstane z mrtvých. Jeho manželka totiž tvrdí, že měla vidění, v němž byl duchovní vůdce vzkříšen.

Čekání na tento moment však přišlo již poněkud dlouhé správcům márnice, kteří tvrdili, že nepohřbené tělo představuje vysoké zdravotní riziko. Pokusili se tedy téměř třicetkrát kontaktovat Sivovu rodinu, ale ta na výzvy vůbec nereagovala.

Věc se tak dostala až k soudu v Johannesburgu, který rozhodl, že pastor má být pohřben. „O pohřbu nebo kremaci nemohu rozhodnout sám, s tím musí přijít jeho rodina,“ vysvětloval tento krok majitel pohřebního ústavu. A dodal, že Siva byl známý člověk a takové zacházení si nezaslouží. Měl na mysli skutečnost, že pastor za svého života vedl komunitní Centrum zázraků a znala ho i širší veřejnost.

Součást učení

Nakonec byl tedy 16. března přece jen pohřben na hřbitově Westpark v Johannesburgu, ale zdá se, že pro jeho rodinu i stoupence je stále naživu. Manželka ani jeho dvě děti se pohřbu nezúčastnily, centrum nadále vedou „v zastoupení“ a zpráva o úmrtí Sivy Moodleyho se ani neobjevila na sociálních sítích křesťanské komunity.

Zmrtvýchvstání bylo součástí Moodleyho učení. Jak informuje server News 24, na jeho stránkách se uvádí, že již v roce 2003 přivedl jednoho muže zpět k životu. Dokonce se tam píše, že o deset let později se mu to dokonce povedlo u dítěte, které zemřelo ještě před porodem.

Ind si vybudoval vlastní hrobku. Chce být pohřben důstojně

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám