Hlavní obsah

Monstrózní žralok bílý kroužil půl hodiny kolem rybářů

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Burnie

Dvěma rybářům z Tasmánie se v tomto týdnu povedl jedinečný úlovek. Sice nechytili ani jednu rybu, zato však natočili na kameru asi šestimetrového žraloka bílého, který vytrvale kroužil kolem jejich malé lodi.

Článek

Grant Rogers se spolu s dalším rybářem vydal na moře nedaleko pobřeží u města Burnie v Tasmánii. Ani jeden z nich nebyl při lovu úspěšný, pak jim ale rybaření zpestřil velký bílý žralok. Z ničeho nic se objevil u jejich lodi a půl hodiny kolem ní kroužil.

Ačkoli je tento druh žraloka považovaný za lidožravého, na lidi cíleně neútočí. Dokud tedy zůstali rybáři v lodi a žraloka nijak nedráždili, byli mimo nebezpečí. Mohli se tedy v klidu kochat pohledem na obávaného mořského predátora.

Natočený žralok patří k největším svého druhu

Podle natočeného videa se zdá, že žralok měřil asi šest metrů, což potvrdili i rybáři. Podobné délky dorůstají jen ti největší jedinci svého druhu. I když se tedy rybáři vrátili ke břehu s prázdnou, odvezli si jedinečný zážitek, na který hned tak nezapomenou, uvedla australská televize Channel Nine.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám