Hlavní obsah

Moderátorka v přímém přenosu mluvila o smrti papeže, pak se zmateně dívala do papírů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderátorka britské televize ITV v přímém přenosu omylem hovořila o smrti papeže Františka. Že to není pravda, si moderátorka ihned uvědomila a omluvila se. Mezitím se ale zmateně dívala do papíru před sebou.

Foto: Profimedia.cz

Papežovo poselství Městu a světu

Článek

Reportáž, která se týkala papežova vánočního poselství, zakončila moderátorka slovy: „Jeho (papežova) smrt byla oznámena...”, což ji zřejmě samotnou zaskočilo, a tak se ihned zasekla a omluvila se. Jakmile se znovu dostala do záběru, bylo zřejmé, že zmateně zírá do papírů před sebou.

„Blouzním, nebo ITV právě ohlásila papežovu smrt?” ptal se okamžitě jeden z diváků na sociálních sítích. Omylu si všimli i další. „ITV málem ohlásila, že je papež mrtvý. Vypadá to, že došlo k obrovské chybě ve scénáři,” napsal další.

Samotná televize se k omylu zatím nevyjádřila, jisté však je, že papež František je v pořádku a naživu.

Papež ve vánočním poselství vyzval k dialogu jako jedinému způsobu řešení krizí

Evropa

V sobotu ve svém tradičním vánočním poselství Městu a světu (Urbi et orbi) vyzval ke svornosti a dialogu, který je podle něj jediným prostředkem, jak vyřešit konflikty od rodinných až po ty válečné.

V nynější době pandemie covidu-19 je zvlášť důležité, abychom se neuzavírali do sebe a nesnažili se věci zvládnout na vlastní pěst, prohlásil papež.

Reklama

Výběr článků

Načítám