Hlavní obsah

Modelky a modelové se na přehlídce potáceli jako opilci

Novinky, Dagmar Plecháčová
Almaty

V největším kazašském městě Almaty se ve čtvrtek konala módní přehlídka pojatá velice neobvyklým způsobem. Na místním Fashion Weeku byly k vidění oděvy od mladých návrhářů nejen z Kazachstánu, ale i z Gruzie, Ukrajiny, Itálie či Turecka. Na tom by ještě nebylo nic tak zajímavého, ale modelky a modelové se po molu museli pohybovat jako po hodně bujaré oslavě plné alkoholu.

Článek

„Tato show přichází v době, kdy se módní průmysl i Kazachstán sám vzpamatovává z finanční krize, která zasáhla v roce 2008. Ukázalo se ale, že ani to neutlumilo kreativitu našich designérů. Ekonomická krize ještě úplně neskončila, každý se z toho ale postupně musí zotavit,“ sdělil pořadatel netradiční přehlídky Sajat Dosybajev, proč se návrháři snažili přijít s něčím neobvyklým a částečně i kontroverzním.

Nově pojatá módní show byla uspořádána v jednom z luxusních hotelů ve městě Almaty, dříve známém jako Alma-Ata, ležícím v patnáctimiliónovém Kazachstánu. Její pořadatelé a tvůrci se shodli, že se jedná o největší akci svého druhu ve střední Asii.

Reklama

Výběr článků

Načítám